«Συμμαχία» για τον μητρικό θηλασμό

Ο καιρός μπορεί να ήταν ψυχρός, ωστόσο οι μαμάδες, ήταν εκεί. Μαζί με τους μπαμπάδες σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κυρίως μαζί με τα παιδιά τους. Ήταν εκεί, για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο μητρικός θηλασμός είναι πάνω απ’ όλα υγεία! Για τις ίδιες αλλά κυρίως για τα παιδιά τους.

Η γιορτή του μητρικού θηλασμού, ήταν σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα, πραγματική γιορτή. Χαμόγελα, συζητήσεις, ενημέρωση και συμβολικός θηλασμός. Όλα αυτά, στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου Τρικάλων, όπου τα μέλη της ομάδας μητρικού θηλασμού στα Τρίκαλα, οργάνωσαν την πολύ όμορφη εκδήλωση, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού. Από τις 11 το πρωί, θηλάζουσες και μη θηλάζουσες, συγκεντρώθηκαν στο χώρο που είχε οργανωθεί, στην προσπάθεια τους να περάσουν το φετινό μήνυμα της εβδομάδας μητρικού θηλασμού που είναι: “Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!”

Στις 12 π.μ. έγινε καταμέτρηση των μητέρων που θήλασαν συμβολικά τα παιδιά τους, ενώ μισή ώρα αργότερα έγινε κλήρωση δώρων για τις μαμάδες που είχαν μεριμνήσει να πάνε φωτογραφίες από στιγμές θηλασμού των παιδιών τους.

Ταυτοχρόνως, υπήρχε στο χώρο κλόουν που απασχολούσε τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία ζωγράφιζαν και έπαιζαν με μπαλόνια.

 

Ενημερώθηκαν οι νέες μαμάδες

 

Μεγάλη ανταπόκριση είχε και η προσπάθεια για την ενημέρωση των γυναικών που ετοιμάζονται να γίνουν μαμάδες, και τις οποίες μέλη της ομάδας ενημέρωσαν εκτενώς για τα οφέλη του θηλασμού. Στο χώρο υπήρχε και το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να αναδειχθεί ο μητρικός θηλασμός, να γνωρίζουν οι νέες μαμάδες τι πρέπει να κάνουν, αλλά και που μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να θηλάσουν αποτελεσματικά τα μωρά τους, χωρίς να εγκαταλείψουν την προσπάθεια στις τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αποτελεσματική ήταν και η προσπάθεια που έγινε για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης. Για την ακρίβεια, οι μαμάδες και όλοι όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση, πήγαν μαζί τους και τρόφιμα, όπως γάλα μακράς διαρκείας, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, ρεβίθια, φακές, ρύζι κλπ, για αυτούς που το έχουν ανάγκη.