Στους δρόμους οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι-Ενημέρωσαν τους πολίτες για τα αιτήματά τους

Για τα δικά τους αιτήματα, το πλήγμα που δέχεται κι ο δικός τους κλάδος από το ασφαλιστικό ενημέρωσαν τους Τρικαλινούς χθες το πρωί οι δημοσιογράφοι των Τρικάλων. Πρόκειται για έναν κλάδο που πλήττεται βάναυσα από το ασφαλιστικό και που τα τελεταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στα εργασιακά με απολύσεις, ατομικές συμβάσεις εργασίας, εργασία εκ περιτροπής, μειώσης μισθών κ.α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κήρυξε 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό.

Κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, η απεργία του κλάδου πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου (από τις 06.00 έως την ίδια  ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι βγήκαν στο δρόμο και μοίρασαν ενημερωτική επιστολή προς τους διερχόμενους στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού. Μία κίνηση που αγκάλιασαν οι συμπολίτες οι οποίοι εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους.

Στην απεργία συμμετείχαν δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Αιτήματα

Ο δημοσιογραφικός κλάδος απείργησε, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας:

Οι δημοσιογράφοι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τη δήμευση των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου.