Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης

ΥΛΙΚΑ για το κέικ :
1 συσκευασία βούτυρο Κέρκυρας
2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. αλεύρι
4 αβγά
1 βανίλια
1 baking powder

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι :
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση :
1 συσκευασία φυτική σαντιγύ

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη
10 μανταρίνια
1,5 φλ ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με το κέικ.  Λιώνουμε στο μικροκυμμάτων το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.  Σταδιακά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ.  Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε μία λεκανίτσα χτυπάμε τη σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.
Σε δεύτερο κατσαρολάκι τοποθετούμε τα μανταρίνια τα οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια και τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.  Σκεπάζουμε με ζάχαρη και νερό,ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράζουν μέχρι να έχουν την υφή γλυκού του κουταλιού.
Αφού έχει ψηθεί το κέικ μας το χωρίζουμε κατά μήκος σε 2 κομμάτια και το σιροπιάζουμε.  Όταν πλέον έχει κρυώσε εντελώς, απλώνουμε στη μέση τη σαντιγύ και επάνω στο δεύτερο κομμάτι απλώνουμε ομοιόμορφα την επικάλυψη με μανταρίνι.
Ιδανικά σερβίρεται την επόμενη ημέρα,όταν έχει τραβήξει καλά το σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.