Σαν παλιό σινεμά… στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης, απίστευτες ατάκες, χοροί, τραγούδια, κέφι κι ένα μεγάλο χειροκρότημα… Σαν παλιό σινεμά ήταν η καλοκαιρινή γιορτή του 22ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο που πρόσφερε ώρες ξεγνοιασιάς στους δεκάδες παρευρισκόμενους. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να οργανώσουν μία εντυπωσιακή γιορτή. Οι μαθητές έχοντας μπει… στο πετσί των ρόλων τους, με τη βοήθεια της δασκάλας μουσικής Ματούλας Μαγγουρίτσα, απέδωσαν άπταιστα τους διαλόγους σκορπώντας άφθονο γέλιο.

Η Αλίκη στο ναυτικό, η νεράιδα και το παλικάρι, η κυρά μας η μαμή, η θεία από το Σικάγο, χτυποκάρδια στο θρανίο, το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, ο μπακαλόγατος… Ταινίες που έχουν αφήσει εποχή κι έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές φαίνεται ότι εξακολουθούν να εμπνέουν τα παιδιά που όχι μόνο τις παρουσίασαν αλλά έδειχναν και να τις απολαμβάνουν.

Να σημειώσουμε ότι τη γιορτή πλαισίωσε μουσικά η Ειρήνη Κουκουσούλη.

 Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε αναμνηστικά δωράκια στα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης που του χρόνου θα πάνε Γυμνάσιο.