Ρύζι με κόκκινη σάλτσα μυδιών

Υλικά :

2 ποτήρια ρύζι τύπου Αμερικής

6 ποτήρια ζεστό νερό

1 κιλό ψύχα μυδιών

αλάτι

πιπέρι

άνηθο

μαιντανό

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 σ.κ. σκόρδο

1 κύβο ζωμό λαχανικών

2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους

2 κ.σ. πελτέ λίγο ελαιόλαδο

2 κ. σ. βούτυρο

1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση :

Σωτάρουμε ελαφρά σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ και την τομάτα , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν χρειάζεται.  Την αφήνουμε να σιγοβράσει. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το ρύζι να γυαλίσει .Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο αλατίζουμε ελαφρα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα μας ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη.  Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό και τον ανηθο ψιλοκομμένα.

Καλή επιτυχία την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.