Ρυζόπιτα Θεσσαλίας

Υλικά

500 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κιλό νερό
150 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα για το σιρόπι
2 κούπες λίγο πιο μεγάλες από του τσαγιού νερό
1 κούπα ζάχαρη
λίγο χυμό λεμόνι
ένα ξυλο κανέλας
15 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση :
Βράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά και φτιάχνουμε το μείγμα.  Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε 5 φύλλα κάτω λαδώνονται μετάξυ τους και εναλλάξ βαζουμε λίγη γέμιση, ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα,  κρατώντας 3 φύλλα για πάνω. Λαδώνουμε και από πάνω και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ωρα ώσπου να ψηφίσει η πίτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι για να το έχουμε χλιαρό όταν βγει από το φούρνο η πίτα, περιχύνουμε και αφεινουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ματούλα Βλαχοπούλου.