Ροξάκια

Υλικά:

Μαγιά ( ενα σπιρτόκουτο),

1 ποτήρι γάλα,

1ποτηρι ηλιαιλεο,

1 κρόκο αυγού,

1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνη,

σχεδόν 1kg αλεύρι και

κακαο (όσο σκούρο το θέλεις)

Υλικά για το σιρόπι:

4ποτηρια ζαχαρη,

3 ποτήρια νερο και

λεμόνι φετούλα

Εκτέλεση:

Ζεστενουμε λίγο το γάλα για να λιώσουμε τη μαγια( ένα σπιρτόκουτο η μαγιά), μετά προσθέτουμε το ηλιαιλεο, το κρόκο, τη ζάχαρη άχνη τα χτυπάμε καλα με το σύρμα και τέλος το αλεύρι (περίπου στο κιλό) να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε λιγότερο από το μισό και βάζουμε το κακάο στη λίγη ζύμη για να γίνει το μέσα από το ροξακι (όσο θέλει ο καθένας να το κάνει στο χρώμα. Και μετά ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολυ λεπτό από το άσπρο ζυμάρι, κάνουμε ένα “λουκάνικο” από το καφέ ζυμάρι το βάζουμε στην άκρη και το τυλιγουμε και κόβουμε κομμάτια όχι πολυ χοντρά γιατί φουσκώνουν και λίγο στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180°C για 20-30′ μέχρι λίγο να πάρουν χρωματακι, ετοιμαζουμε το σιρόπι, μόλις πάρει βράσει κρατάμε χρόνο 5-7´ λεπτά για να δέσει λίγο και σιροπιάζουμε.

Καλή σας επιτυχία.

Την συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας Αναστασία Σιώπη.