TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ριζότο με μελιτζάνα δυόσμο και γραβιέρα

Σεπ 29, 2016
in Μαγειρική
Ριζότο με μελιτζάνα δυόσμο και γραβιέρα
Share on FacebookShare on Twitter

Διαφορετικό, καλοκαιρινό, αρωματισμένο με δυόσμο και με τα πλούσια αρώματα της γραβιέρας θα κλέψει σίγουρα την παράσταση…

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 20 γρ. φλούδες γραβιέρας
  • 2 φλιτζάνια λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 5 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση :

1. Ρίχνετε τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατόνερο και τις αφήνετε για μια ώρα ώστε να γλυκάνουν.

2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Ρίχνετε τις μελιτζάνες στραγγισμένες, ανακατεύετε και σιγομαγειρεύετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα και 4 κουτ. σουπ. κρασί και τα αφήνετε να βράσουν, με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, για 7 λεπτά ακόμα.

3. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, και αρχίζετε σιγά σιγά να ριχνετε εναλάξ το κρασί με το χλιαρό νερό για 12 λεπτά περίπου. “Ποτίζουμε” το ριζότο μόλις δούμε ότι στεγνώνει από τα υγρά του και αρχίζει να κολλάει στην κατσαρόλα.

4. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, ρίχνετε τον δυόσμο και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Ξαναγυρίζετε στο μάτι της κουζίνας και φροντίζετε να ραντίσετε το ριζοτο με ακόμα λίγο ζεστό νερό. Ξαναφερνετε το ριζότο σε βρασμό και τότε ρίχνετε την γραβιέρα και ανακτεύετε ζωηρά. Τελειώνετε με το βούτυρο το οποίο θα μελώσει το ριζότο.

5. Σερβίρετε αμέσως ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημ.: Φροντίστε πάντα το ριζότο στο τέλος και λίγο πριν το σερβίρισμα να έχει λίγο ζουμάκι γιατί μέχρι να το σερβίρετε θα το απορροφήσει. Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος αντικαθηστάτε με μαιντανό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Προϊόντα  χωρίς μεσάζοντες στα Τρίκαλα – Τι μπορείτε να παραγγείλετε

Προϊόντα  χωρίς μεσάζοντες στα Τρίκαλα - Τι μπορείτε να παραγγείλετε

Φανάρια για ποδηλάτες και τυφλούς, ράμπες ΑμΕΑ, ποδηλατόδρομος κ.α. η «προίκα» της εβδομάδας κινητικότητας στα Τρίκαλα

Φανάρια για ποδηλάτες και τυφλούς, ράμπες ΑμΕΑ, ποδηλατόδρομος κ.α. η «προίκα» της εβδομάδας κινητικότητας στα Τρίκαλα

Λήψη άμεσων μέτρων για τις ζημιές από την καταστροφική πλημμύρα ζητούν οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου

Λήψη άμεσων μέτρων για τις ζημιές από την καταστροφική πλημμύρα ζητούν οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd