Υλικά :
1/2 κιλό ρεβύθια βρασμένα
2 μέτρια προς μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκορδο
Κύμινο τριμμένο
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι κατα βούληση
αλεύρι
4 κουταλιες
1 κουτάλια της σούπας μπέικιν
Μαϊντανό
Άνιθο
Δυόσμο
Λιγο νερο
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ρεβύθια . Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπείκιν στο μουλτι και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζι . Αφήνουμε να σταθεί μία ώρα περίπου στο ψυγείο . Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονι …
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Πέννυ Γκόρτζη -Πινήτα.