TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πώς να φτιάξεις την τέλεια γαλοπούλα

Δεκ 31, 2016
in Μαγειρική
Πώς να φτιάξεις την τέλεια γαλοπούλα
Share on FacebookShare on Twitter

Τη γεμίζουμε με κιμά, με κάστανα, με σταφίδες και κουκουνάρια, με ξερά φρούτα και όχι μόνο και είναι η πρωταγωνίστρια των γιορτινών τραπεζιών και των παραμονών.

Τι χρειάζεται να ξέρουμε όμως για να πετύχει η συνταγή μας και να μας βγάλει ασπροπρόσωπους; Η Ελένη Ψυχούλη μας δίνει χρήσιμες συμβουλές

Πόσα κιλά γαλοπούλα να αγοράσω;
Υπολογίστε 500γρ. γαλοπούλα ανά άτομο, οπότε για 4 άτομα θα χρειαστείτε μία γαλοπούλα 2 κιλών, για 8 άτομα, μία των 4 κιλών κ.ο.κ.

Τι γαλοπούλα να αγοράσω;
Αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε νωπές γαλοπούλες ελευθέρας βοσκής ή βιολογικής εκτροφής από αγροκτήματα.Αν οι καλεσμένοι σας είναι πάνω από 4, τότε μπορείτε να παραγγείλετε 2 μικρότερες γαλοπούλες, για να αντιστοιχεί ένα μπούτι σε κάθε άτομο.

shutterstock_231648712

Πόση ώρα χρειάζεται ψήσιμο;
Υπολογίστε 40 λεπτά ψησίματος ανά κιλό κρέατος για τα πρώτα 4 κιλά της γαλοπούλας και κατόπιν 45 λεπτά για κάθε κιλό επιπλέον.

Πώς ξέρω ότι ψήθηκε καλά μέχρι μέσα;
Αν έχετε ηλεκτρονικό θερμόμετρο ελέγχετε ότι το κρέας στο κέντρο του στήθους ή στην ένωση στο μπούτι έχει φτάσει στους 75-80C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, τρυπάτε την ένωση στο μπούτι με ένα καλαμάκι για σουβλάκι (όχι μέχρι το κόκαλο) μετρήστε μέχρι το 3 και τραβήξτε το. Η άκρη από το καλαμάκι θα πρέπει να καίει πάρα πολύ. Αυτός ο τρόπος είναι καλύτερος από το να τρυπάτε συνέχεια το κρέας περιμένοντας να βγει εντελώς καθαρό το υγρό και όχι ροζ, γιατί σε αυτό το σημείο η γαλοπούλα μπορεί να έχει παραψηθεί. Παρ’ όλα αυτά, ανά ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο, φροντίστε να τρυπάτε σε περισσότερα από ένα σημείο αν το υγρό βγαίνει πολύ ροζ. Ξεφουρνίζετε τη γαλοπούλα, τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και μια πετσέτα και την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα.

Πώς να κόψετε τη γαλοπούλα;
Κόβετε τη γαλοπούλα στην κουζίνα, όχι μπροστά στους καλεσμένους σας, αν δεν θέλετε.

Εκμεταλλευτείτε τα απομεινάρια
Τα καλέσματα της δεύτερης μέρας των γιορτών είναι πάντα τα καλύτερα. Λιγότερο αγχωμένα, πιο χαλαρά, παρέα μόνο με τους πολύ δικούς σου ανθρώπους. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τα απομεινάρια του πουλερικού που ψήσατε στο γιορτινό τραπέζι, για να μαγειρέψετε στα γρήγορα κάτι ολόφρεσκο και διαφορετικό από τα κλασικά χιτ της παράδοσης.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Η ιστορία της βασιλόπιτας

Η ιστορία της βασιλόπιτας

Σαν σήμερα το 1944 τραυματίζεται από θραύσμα όλμου ο μουσικοσυνθέτης Ιάννης Ξενάκης

Σαν σήμερα το 1944 τραυματίζεται από θραύσμα όλμου ο μουσικοσυνθέτης Ιάννης Ξενάκης

2016: Η θερμότερη χρονιά στην ιστορία

2016: Η θερμότερη χρονιά στην ιστορία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd