Προφιτερολ με φράουλες

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη για Σου

1 φλ. νερό

1 φλ. αλεύρι

½ φλ. βούτυρο

4 αβγά ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

250 γρ. Μασκαρπόνε

250 γρ. φρέσκια κρέμα

½ φλ. ζάχαρη

βανίλια

φράουλες

Σος σοκολάτας

4 κουτ. σοκολάτας σε σκόνη

1/4 φλ. βούτυρο

½ φλ. φρέσκια κρέμα ή γάλα

Εκτέλεση: 

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι. Όταν η ζύμη πήξει και σχηματιστεί μια μπάλα γύρω απ’ το κουτάλι κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, Αργότερα ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε σε μίξερ. Παίρνουμε με το κουτάλι κομμάτια της ζύμης και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το μασκαρπόνε, τη φρέσκα κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να πήξουν. Κόβουμε λίγες φράουλες σε τέταρτα. Ακολούθως ανοίγουμε τα σου και τα γεμίζουμε με κρέμα και φράουλες.

Ετοιμάζουμε τη σος σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σκόνη σοκολάτας, το βούτυρο και τη φρέσκια κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και ρευστή κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και τη ρίχνουμε πάνω απ’ τα προφιτερόλ.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το  http://www.philenews.com/ σε εκτέλεση και φωτογραφίες της Αγγελικής Μαργαρίτη που μας την έστειλε.