ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνο το μπουφάν στα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο

Ενα σημαντικό λάθος που κάνουν όλοι οι γονείς είναι να φορούν μπουφάν στα παιδιά όταν αυτά κάθονται στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου, χωρίς να γνωρίζουν  πως με αυτό τον τρόπο  θέτουν τα αγγελούδια τους σε μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος!

Οταν δένετε τα παιδιά στο κάθισμα του αυτοκινήτου με τις ζώνες, την ώρα που φορούν το μπουφάν  τους, οι ιμάντες στην πραγματικότητα είναι πιο χαλαροί. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει απόσταση μεταξύ του σώματος του παιδιού με τη ζώνη εξαιτίας του «φουσκωμένου» μπουφάν.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Kids and Cars, οι γονείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τοποθετούν τα παιδιά στα καθισματάκια, φορώντας μεγάλα σε όγκο πανωφόρια.

Κατά τη διάρκεια δοκιμών με ανδρείκελα, σε περίπτωση σύγκρουσης με 48 χλμ/ώρα, τα λουράκια και η ζώνη ασφαλείας δεν λειτουργούν σωστά, με αποτέλεσμα το παιδί να φεύγει από τη θέση του. Όπως τονίζουν οι ερευνητές του οργανισμού, είναι καλύτερο να τα τυλίγουμε με μια κουβερτούλα αφού έχει γίνει ασφαλής πρόσδεση, παρά να τα έχουμε ντυμένα με χοντρά μπουφάν ή παλτό. Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των ενήλικων.

Η εκπομπή Today πραγματοποίησε δοκιμή πρόσκρουσης και  το αποτέλεσμα είναι τρομακτικό.