Πισπιλίτα (βλάχικη πίτα χορτόπιτα χωρίς φύλλο)

Υλικά:

1 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι

1 κιλό χόρτα διάφορα

1/2 κιλό φέτα

200 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση :

Λαδώνουμε το ταψί και με την χούφτα μας το σκορπάμε στο ταψί (πισπιλίζουμε από εκεί και η ονομασία) μέχρι να γίνει μία καλή στρώση.

Κόβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε με πολλά νερά.

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα χόρτα,το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα τρίβουμε. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και λίγο νερό και ανακατεύουμε.

Τα απλώνουμε πάνω από το αλεύρι στο ταψί και από πάνω τους σκορπάμε πάλι αλεύρι μέχρι να τα καλύψουμε.

Ραντίζουμε με νερό και ρίχνουμε και λάδι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία