Πιο λαμπερά μαλλιά από ποτέ σε 7 βήματα

Τα περιποιημένα και λαμπερά μαλλιά είναι το κλειδί για μια προσεγμένη εμφάνιση κάθε μέρα. Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα και θαμπά ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα και θα τα δεις να λάμπουν εντυπωσιακά!

1ο βήμα- Βαθύς καθαρισμός

Τα προϊόντα styling μπορεί να αφήνουν υπολείμματα στα μαλλιά τα οποία με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και άτονα. Διάλεξε λοιπόν ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και χρησιμοποίησε το για μια εβδομάδα σε όλα τα λουσίματα. Στη συνέχεια μπορείς να το χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα, αλλά όχι περισσότερο γιατί μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σου.

2ο βήμα- Σπιτική λοσιόν για λάμψη

Ετοίμασε μια σπιτική λοσιόν για λάμψη, ανακατεύοντας ένα μέρος ξύδι και τέσσερα μέρη αποσταγμένο νερό και ψέκασε τα μαλλιά σου, ενώ είναι στεγνά. Άφησε τη λοσιόν για είκοσι λεπτά και στη συνέχεια λούσου. Επανάλαβε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

3ο βήμα- Προσοχή στα προϊόντα styling

Καλό είναι να αποφεύγεις τα προϊόντα styling που περιέχουν αλκοόλ, γιατί έχουν την τάση να ξηραίνουν τα μαλλιά και συνεπώς να τα κάνουν θαμπά και αντικατάστησε τα με προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη. Η σιλικόνη βοηθά τα μαλλιά να λάμψουν, τα προστατεύει από τη θερμότητα ιδιαίτερα αν τα ισιώνεις με σεσουάρ ή αν χρησιμοποιείς ψαλίδι και άλλα εργαλεία που λειτουργούν με βάση τη θερμότητα, ενώ βοηθάει πολύ και στην μείωση της ψαλίδας. Προσοχή όμως μην το παρακάνεις, καθώς η καθημερινή χρήση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

4ο βήμα- Προσοχή στο χτένισμα μετά το λούσιμο

Τα μαλλιά είναι πολύ ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα και αν τα βουρτσίζεις μετά το λούσιμο, είναι πιθανό να τα φριζάρεις. Είναι λοιπόν προτιμότερο να χρησιμοποιείς μια χτένα με αραιά δόντια.

5ο βήμα- Aloe vera, η θαυματουργή

Προτίμησε τα προϊόντα που περιέχουν aloe vera τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, η οποία έχει ευεργετικές ιδιότητες στην τόνωση της τρίχας.

6ο βήμα- Θεραπείες για λάμψη

Ζήτησε από το κομμωτήριο που επισκέπτεσαι να σου κάνουν μια θεραπεία για λάμψη. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνιμο, αλλά σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό και θα διαρκέσει κάποιο διάστημα.

7ο βήμα- Σωστή διατροφή

Δώσε σημασία στη διατροφή σου καθώς επηρεάζει άμεσα την υγεία και την όψη των μαλλιών σου. Προτίμησε την κατανάλωση πρωτεϊνών και πράσινων λαχανικών, περιόρισε τη ζάχαρη και ενίσχυσε την πρόσληψη βιταμίνης Ε και C που βοηθά ιδιαίτερα στην υγεία και τη λάμψη των μαλλιών.

 Από την Ελένη Οικονόμου-dearmom.gr