Πανδαισία φρέσκων λαχανικών με nuggets κοτόπουλο σε φωλιά παρμεζάνας

Ένα εντυπωσιακό πιάτο για μπουφέ ή για ένα επίσημο γιορτινό τραπέζι Μια υπέροχη δημιουργία με πράσινα φρέσκα λαχανικά ,ζουμερά σπιτικά nuggets κοτόπουλου και ψητά μανιτάρια …όλα αυτά μαζί λουσμένα με ένα σπέσιαλ dressing και αφημένα μέσα σε μια φανταστική φωλιά από παρμεζάνα Ένα πιάτο που μπορεί να αποτελέσει άνετα και κύριο γεύμα καθότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και λαχανικά… Λαχταριστό και νοστιμότατο…..

ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. παρμεζάνα ,
1 φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (ζήτησα από τον κρεοπώλη μου να μου τα κόψει για nuggets ) ,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,
1 ματσάκι ρόκα,
1 καρότο τριμμένο,
διάφορα μανιτάρια,
λόλα άσπρη,
λίγα φύλλα λάχανου χοντροκομμένα ραντίτσιο,
8- 9 ντοματίνια,
φέτες από αγγούρι,
κάπαρη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να προσθέσουμε και ότι  άλλο λαχανικό μας αρέσει και να τελειώσουμε το πιάτο μας με κρανμπερις και λάδι τρούφας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΤΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ :
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 κ. σ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο,
χυμό από μισό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 κ. γ. μέλι
1 κ. γ. μουστάρδα απαλή
αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ  ΤΑ NUGGETS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κ. σ. εξαιρετικό ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και έχουμε περάσει από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά. Θέλουμε να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ :
Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με το dressing
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ:
Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα την τριμμένη παρμεζάνα και την βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει να λιώσει. Τη αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την βάζουμε πάνω σε αναποδογυρισμένο μπολ. .Μόλις πάρει το σχήμα του μπολ ξεφορμάρουμε Τοποθετούμε τη σαλάτα μας μέσα στη φωλιά παρμεζάνας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και κομμάτια από nuggets κοτόπουλου. Γαρνίρουμε με κάπαρη και φλούδες παρμεζάνας. Περιχύνουμε με λίγο λάδι τρούφας.
 
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε στο https : //www. facebook. com/mageireuodasmetimarianna? __mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις)