Πανέμορφες «γηραιές κυρίες» βγήκαν σεργιάνι στους δρόμους των Τρικάλων

Σεργιάνι στους δρόμους των Τρικάλων βγήκαν εβδομήντα αυτοκίνητα-αντίκες, καλοδιατηρημένα και καλογυαλισμένα, θαμπώνοντας τους θεατές με τη διαχρονική ομορφιά τους.

Κάθε ένα από αυτά τα 70 αυτοκίνητα κρύβει κάτω από το καπό του τη δική του μοναδική ιστορία. Πανέμορφες γηραιές κυρίες μαγνήτισαν με την κλασική, vintage ομορφιά τους τα βλέμματα των δεκάδων Τρικαλινών που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία για να τις θαυμάσουν.

Οι καλλονές της αυτοκίνησης, οι εξαιρετικές vintage λιμουζίνες ή απλά οχήματα καθημερινότητας, «πόζαραν» για αρκετές ώρες στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου πραγματοποιήθηκε  ο  τερματισμός και οι  απονομές του 5ου Ιστορικού Ράλι  Ολύμπου 2016, που φέτος επισκέφθηκε τη δυτική Θεσσαλία.

Η διοργάνωση

Το ράλι διοργανώθηκε από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  (Ελασσόνα) και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη ), με  την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» – Τρίκαλα , υπό την Αιγίδα της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας,  Τρικκαίων και Καλαμπάκας.

Διαδρομές

Το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 οι καλλονές περιηγήθηκαν στη διαδρομή από τη Λάρισα μέχρι τα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα, με κατάληξη τα Τρίκαλα.

Στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων. Έτσι τα Τρίκαλα αποτέλεσαν το κέντρο και της περιηγητικής αυτοκίνησης, καθώς είναι αφετηρία διαδρομών που μπορούν να  αποτελέσουν σημείο αναφοράς για αυτή την εξαιρετικής μορφής δραστηριότητα.