Παιδικά βιβλία που ταξιδεύουν σε κόσμους ονειρεμένους μικρούς, αλλά και μεγάλους

Συναρπαστικές αναζήτησεις, απογοητεύσεις αλλά και υπέροχες εκπλήξεις! Ένα μικρό καράβι που ταξιδεύει παρέα με όμορφα κλασικά τραγούδια, ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων, αρκουδάκια που ονειρεύονται την ελευθερία τους. Ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, διδακτικές, οικολογικές που δείχνουν στα παιδιά το δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο… Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα του Ευγένιου Τριβιζά, Ήταν ένα μικρό καράβι και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια, Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων του Γιώργου Σακελλαρίδη, Στο δάσος ξανά, οικολογικό παραμύθι της Ελένης Κριτσιβέλα… Τέσσερα βιβλία από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ που προσφέρουν απολαυστικές στιγμές σε παιδιά, αλλά κι όλους εκείνους που νιώθουν παιδιά.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα του Ευγένιου Τριβιζά: Ο Τσιµπιτσούξ το µικρό σκαντζοχοιράκι νιώθει µια πολύ µεγάλη λύπη. Ο Πιρπιρίνος Πλουµ Παπαρδελίνος, ο κίτρινος παπαγάλος µε το πορτοκαλί λοφίο και την παρδαλή ουρά που κάθεται σε µια γαλάζια κουµαριά, τον συµβουλεύει ότι για να του περάσει η λύπη πρέπει να τον πάρει κάποιος αγκαλιά και να του δώσει ένα, ή µάλλον δύο, ή µάλλον τρία, ή µάλλον τέσσερα φιλιά.

Έτσι ξεκινάει µια περιπετειώδης αναζήτηση αγκαλιάς σε λιβάδια µε κόκκινες τουλίπες, σε λίµνες µε καραµελένιες γεφυρούλες,  σε δάση µε βατοµουριές και πόλεις µε ξεχασµένες µαριονέτες.

Μια συναρπαστική αναζήτηση µε αλλεπάλληλες απογοητεύσεις αλλά και µια υπέροχη έκπληξη!

Ήταν ένα μικρό καράβι και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια:

Ήταν ένα µικρό καράβι γεµάτο όµορφα τραγούδια. Τραγούδια που µεγάλωσαν και µεγαλώνουν πολλές γενιές. Σ’ αυτή την συλλογή είναι συγκεντρωμένα  τα ωραιότερα  και  πιο αγαπημένα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης τα οποία εκτός του ότι διασκεδάζουν το παιδί είναι και ευχάριστα στην ανάγνωση.  Μια συλλογή με  έξοχη εικονογράφηση απ’ την Ναταλία Καπατσούλια και μαγικές ερμηνείες απ’ την σπουδαία Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

To βιβλίο περιλαμβάνει CD.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  1. Ήταν ένα µικρό καράβι
  2. Τι χαρά τι χαρά
  3. Η καλή µας αγελάδα
  4. ∆εν περνάς, κυρα-Μαρία
  5. Στη µηλιά τη φορτωµένη
  6. Το κουνελάκι
  7. Βαρκούλα του ψαρά
  8. Ντίλι Ντίλι
  9. Η φρεγάτα
  10. Ο µπαρµπα-Μπρίλιος
  11. Μια ωραία πεταλούδα
  12. Χαρωπά τα δυο µου χέρια
  13. Ήταν ένας γάιδαρος


Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων του Γιώργου Σακελλαρίδη: Στων κύκλων τη χώρα, για κακή του ώρα, βρέθηκε ένα τρίγωνο. Πω πω πω! Αλίμονο! Ένα τρίγωνο «μετανάστης», «ξένος», στη χώρα των κύκλων… Είναι άραγε η διαφορετικότητα «πλούτος» ή πρόβλημα;

Μήπως ο καθένας είναι και «ξένος» και μοναδικός σε όλο τον κόσμο; Ένα βιβλίο με CD, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.


Στο δάσος ξανά, οικολογικό παραμύθι της Ελένης Κριτσιβέλα: Τι χρώµα έχει η ελευθερία; Για τον Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, και τη Μαριγούλα, µια αρκούδα χορεύτρια, η ελευθερία έχει χρώµα πράσινο. Το χρώµα του δάσους.

Πάντα η Μαριγούλα ονειρευόταν και την ελευθερία της και το δάσος. Ο Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, τη βγάζει από το όνειρο και γυρίζουν για πάντα ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΞΑΝΑ.