Ο Νομός μετράει τις πληγές του από την κακοκαιρία

Χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης βρέθηκαν κάτω από τα νερά των ποταμών. Το οδικό δίκτυο έχει σοβαρά προβλήματα. Χωριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στο Δ.Δ. Κλοκοτού, Φαρκαδόνας και Πηνειάδας, καθώς και του ποταμού Ενιπέα στο Δ.Δ. Κεραμυδίου, κατακλύστηκε με νερά αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης (3.000) περίπου στρεμμάτων.
Λόγω υπερχείλισης του παραποτάμου του ποταμού Πάμισου, διεκόπη η κυκλοφορία στο 1ο χλμ. της Επ. Ο. Μεγάλων Καλυβίων – Λαζαρίνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Η κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο είναι εξαιρετικά δύσκολη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη. Το οδικό δίκτυο από τη Νέα Πεύκη, στο Λιβαδοχώρι, στο Αρματολικό, στα Στουρναρέικα, στο Κατάφυτο, στο Αμπελοχώρι κ.α. έχει υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Σοβαρό πρόβλημα με τις κατολισθήσεις, αλλά και τις λάσπες που φέρνουν οι ορμητικοί χείμαροι, έχει δημιουργηθεί από τα Στουρναρέικα και πάνω και από τα Τρία Ποτάμια μέχρι το Χαλίκι προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στους οικισμούς.
Πολλές περιοχές δεν έχουν τα τελευταία 24ωρα ρεύμα λόγω της κατάπτωσης δέντρων. «Ο Πορταϊκός ποταμός φούσκωσε κι αυτός και υπάρχει κίνδυνος και για τη νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στο Ροπωτό» αναφέρει ο κ. Μιχαλάκης. Προβλήματα υπάρχουν στον Ανάποδο, στον Εξάλοφο και στα Ματσουκέικα, στα Μεγάλα Καλύβια όπου ο Πάμισος ξεπέρασε τα όρια.
«Έχουμε ελεγχόμενη την κατάσταση με τα ποτάμια. Η Περιφερειακή Ενότητα έχει αφήσει τα μηχανήματα στα προβληματικά σημεία κι εκεί θα παραμείνουν για όλη την εβδομάδα. Τα μηχανήματα βρίσκονται παντού στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας» τονίζει.
Εκείνο που ελπίζουν οι αρμόδιες αρχές είναι να σταματήσει η βροχή. Ωστόσο, η βροχή δεν είναι το μόνο πρόβλημα αφού από χθες το βράδυ έχει αρχίσει να χιονίζει πάλι σε πολλές περιοχές όπως είναι το Περτούλι.
Υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους, τη ΔΕΗ, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία.
Από την Περιφερειακή Ενότητα θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.