#Ο Μύλος των Ξωτικών #πρωτεύουσα των #Χριστουγέννων για 5η χρονιά

Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση, που είχε τραγούδι, χορό, μουσική και πυροτεχνήματα, αλλά πάνω απ’ όλα κέφι και χαμόγελα, ξεκίνησε και επίσημα σήμερα το βραδάκι, ο Μύλος των Ξωτικών, ο οποίος για 5η συνεχή χρονιά, χαρακτηρίζει αυτοδικαίως τα Τρίκαλα, ως την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Η τελετή έναρξης, ξεκίνησε με ένα τεράστιο καλωσόρισμα των επισκεπτών, από τους πρωταγωνιστές του Μύλου των Ξωτικών, τη γιαγιάκα με το αλεύρι, τους ποντικομικρούληδες, τη Σταρένια και τον Άι-Βασίλη. Προηγουμένως, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, έπαιξαν και ερμήνευσαν ένα τραγούδι για τα ξωτικά, που οι ίδιοι έγραψαν, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μαγικές εικόνες που χάρισαν οι δυο Σταρένιες, που «γεννήθηκαν» από το «Κουκούλι της Ζωής» να ίπταται από το κεντρικό κτίριο του Μύλου. Η όλη παράσταση που έδωσαν, έγινε στην προσπάθεια να αναπαρασταθεί με τον πιο όμορφο και μελωδικό τρόπο η ελπίδα της γέννησης και της ανανέωσης σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους μας. Όπως το σιτάρι γεννάται από τη γη και με το χρυσό του χρώμα δίνει να χαρούμε, να νιώσουμε την αγάπη και το πνεύμα των Χριστουγέννων. «Για 40 μέρες η καρδιά των εορτών θα χτυπάει εδώ, θα χτυπάει στα Τρίκαλα. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δείχνει πως ένας μικρός δήμος, μια μικρή κοινωνία σαν την δικιά μας, μπορεί να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει, κάθε χρόνο και καλύτερα. Θα πρέπει επιτέλους να δείξουμε από εδώ, από τη Θεσσαλία, ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια και την ηττοπάθεια και να κοιτάξουμε μπροστά. Να τολμήσουμε, να φύγουμε από την πεπατημένη, να καινοτομήσουμε, να δείξουμε πως υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος, αυτός της δημιουργίας», σχολίασε στην τελετή έναρξης ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν συμβάλλει στη σημερινή επιτυχία των εκδηλώσεων. Από τον Ιωάννη Ματσόπουλο που πριν από 40 χρόνια δώρισε αυτό τον Μύλο, μέχρι τις δημοτικές αρχές που έκαναν παρεμβάσεις στον χώρο, την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία εμπνεύστηκε «τον απίθανο Μύλο των Ξωτικών», τους ανθρώπους του e-trikala, που κάθε χρόνο «βάζουν πλάτη και ψυχή για να μπορέσουμε να στήσουμε αυτή τη γιορτή», όλους τους ανθρώπους που πραγματικά «υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου σήμερα να είμαστε έτοιμοι», τους επιχειρηματίες που στηρίζουν το εγχείρημα, τον Κώστα Κρομμύδα που παρουσίασε την εκδήλωση αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στα όσα έζησε χθες, μια ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή και για τους τεχνικούς του Δήμου και για τον εργολάβο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση του Μύλου διότι μετά από 60 χρόνια τέθηκε και πάλι σε λειτουργία ο υδροστρόβιλος του Μύλου. Σχολίασε μάλιστα: «Ήταν το γρανάζι που κάποτε έφερε ανάπτυξη στον τόπο, παρήγαγε. Αυτό λοιπόν το γρανάζι, χάρη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, χθες το γυρίσαμε και πάλι. Και δούλεψε απίθανα. Κι από αύριο, αφού διορθώσουμε κάτι, θα γυρίζει και θα μας θυμίζει ότι τα όνειρα μας, μπορούν και πάλι να γίνουν αληθινά, μπορούν και πάλι να μείνουν ζωντανά»

Για μηνύματα αισιοδοξίας, μίλησε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, την οποία σημειωτέων παρουσίασε ο Τρικαλινός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας. Παρών στην εκδήλωση και ο παρουσιαστής του Mega Χρήστος Νέζος, ο οποίος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, βρέθηκε στα Τρίκαλα και στο Μύλο των Ξωτικών για τα γυρίσματα της εκπομπής του που θα προβληθεί ανήμερα των Χριστουγέννων.

Φέτος όμως, κυριάρχησε και η τεχνολογία, αφού με παρότρυνση του Κώστα Κρομμύδα και του Χρήστου Νέζου, επιχειρήθηκε να σταλεί παντού το μήνυμα των Χριστουγέννων από τα Τρίκαλα, μέσω ταυτόχρονων αναρτήσεων στο διαδίκτυο. Μάλιστα, το hastag #milosxotikon γίνεται ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα! Όπως δημοφιλής και αγαπητός είναι ο ίδιος ο μύλος. Το φιλόξενο κτήριο που φέτος, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, είδε τον στρόβιλό του να ξαναγυρνά!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε, όπως ξεκίνησε, με ατέλειωτη μουσική και χορό, με το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας, τους Otherview, που ξεφάντωσαν με τους επισκέπτες.