Ομόφωνη απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Μία από τις λίγες φορές κατά τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων έλαβε ομόφωνη απόφαση για ένα σημαντικό θέμα υπήρξε η χθεσινή ομόφωνη απόφαση για τη με κάθε τρόπο συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. Όλοι οι σύμβουλοι και οι παρατάξεις συμφώνησαν στη σπουδαιότητα του πολιτιστικού έργου που προσφέρει το Δημοτικό Θέατρο στην πόλη κι επισημάνθηκε ότι θα παλέψουν με ό,τι μέσα διαθέτουν προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει.
Η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου έχει απασχολήσει από τον Ιούνιο του 2014 οπότε και δημιουργήθηκε θέμα έγκρισης της χρηματοδότησης από τον αρμόδιο Επίτροπο. Όπως αναφέρθηκε πρόκειται καθαρά για γραφειοκρατικό θέμα.
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να πολεμήσουν με κάθε τρόπο προκειμένου να παραμείνει το Δημοτικό Θέατρο ακόμη και χωρίς έγκριση, με «πλάνο β’» όπως λειτουργεί άλλωστε από τον περασμένο Ιούνιο.
Το Σώμα αποφάσισε να χαρακτηρίσει «καταχρηστική και αυθαίρετη την ερμηνεία του Νόμου που καταργεί το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων». Επιπλέον η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ θα συσταθεί διαπαραταξιακή Επιτροπή Δήμου με επικεφαλής τον κ. Παπαστεργίου η οποία και θα προγραμματίσει το προσεχές διάστημα συνάντηση με τον Υπουργό.
Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Θεάτρου για το έτος 2015 εγκρίθηκε με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς όπως, όπως τόνισε ο επικεφαλής της οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Δημοτικό Θέατρο πρέπει να είναι δωρεάν.
Από τις ειδήσεις τις χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων είναι η δήλωση του Δημάρχου Τρικκαίων ότι η δημοτική αρχή εξετάζει την εφαρμογή ενός νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να θέσει τέλος στην αυθαιρεσία καταστηματαρχών κι επαγγελματιών σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε τη μετονομασία του 32ου Δημοτικού Σχολείου σε «Κώστας Βίρβος». Θέμα το οποίο παραπέμφθηκε για έγκριση προς το Υπουργείο.