Οι 9 πιο θανατηφόρες φράσεις σε έναν γάμο

Οι 9 πιο θανατηφόρες φράσεις σε έναν γάμο

Όταν ο γάμος σας μετρά ήδη πολλά χρόνια, μερικά πράγματα καλό είναι να μην λέγονται.

Οι θεραπευτές και οι σύμβουλοι γάμου αναφέρουν ότι οι παρακάτω 10 φράσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν στο λεξιλόγιό σας.

1.«Δεν πλένεις ποτέ τα πιάτα. Τα αφήνεις στο νεροχύτη.»
Τα πιάτα μπορεί να αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε. Όποιο και αν είναι το θέμα, χρησιμοποιώντας όρους όπως το «ποτέ» και το «πάντα» συνήθως ξεκινάνε οι καυγάδες. Επιπλέον, υπάρχει μια πιθανότητα η γενίκευση σας να είναι λάθος, δηλώνει η Samantha Rodman, ψυχολόγος στο Takoma Park της Maryland.

«Τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο, έτσι λέγοντας στον σύντροφό σας ότι δεν είναι ποτέ στην ώρα του ή οτι είναι πάντα εγωιστής δεν μπορεί να είναι σωστό».

2. «Μιλάς σαν την μάνα σου»
Όταν τσακώνεστε, μην παρεκκλίνετε από το πρόβλημα που έχετε και επικεντρωθείτε σε εσάς τους δύο μόνο. Οι συγκρίσεις με τα πεθερικά σας είναι άδικες και σς οδηγούν στο να μην ασχοληθείτε με τα πραγματικά σας προβλήματα, λέει η Sharon Gilchrest O’Neill, σύμβουλος γάμου.

«Η αναφορά σε γονείς μπορεί εύκολα να θεωρηθεί κακόβουλη επίθεση και παρεμβαίνει στην ικανότητα του ζευγαριού να αντιμετωπήσει τα βασικά ζητήματα»

3. «Νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από όλους»
Μην βάζετε λόγια στο στόμα του/της συντρόφου σας ή σκέψεις στο μυαλό της. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνωρίζετε τι νιώθει ή σκέφτεται κάποιον, οπότε κρατήστε τις υποθέσεις για τον εαυτό σας, λέει η  Becky Whetstone, σύμβουλος γάμου στο Little Rock του Arkansas.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι επιβαρυντικές επειδή ο σύζυγός σας ξέρει ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν είναι αληθινές», είπε. «Φαίνεται σαν να μην τον έχετε σε μεγάλη υπόληψη, λέγοντας κάτι τέτοιο. Αυτή η φράση αποτελεί διπλό χτύπημα! »

4. «Νομίζεις οτι έχω παχύνει;»
Οι ερωτήσεις σχετικά με τις αλλαγές στο βάρος είναι πάντα επίφοβες, λέει η  Robyn Wahlgast, σύμβουλος σχέσεων.
«Αυτό που εννοεί κανείς όταν κάνει αυτή την ερώτηση είναι: “γνωρίζω ότι έχω πάρει κιλά, δεν νιώθω πολύ καλά με το πως είμαι αλλά θέλω να μου πεις ότι σε εσένα φαίνομαι μια χαρά”».

5. «Πάχυνες;»
Τα αρνητικά σχόλια σχετικά με την εμφάνιση του/της συντρόφου σας δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

«Η μη εποικοδομητική κριτική για την εμφάνιση είναι εξίσου κακή», δήλωσε η Whetstone. «Είναι οδυνηρό, διότι υποδηλώνετε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι αρκετά καλός ή ότι έχει προβλήματα.»

6. «Είσαι κακός γονιός, κακός σύντροφος, κακός στο κρεβάτι κλπ»
Είναι σκληρό να βάζετε στο στόχαστρο τους ρόλους που έχει το άλλο σας μισό μέσα στην σχέση και είναι βέβαιο ότι θα τους πληγώσουν, λέει ο M. Gary Neuman, ψυχοθεραπευτής στο Miami Beach της Florida.

«Αρνητικές δηλώσεις σχετικές με την ταυτότητα του συντρόφου μας είναι καταστροφικές. Αυτοί οι ρόλοι είναι τόσο σημαντικοί. Όταν τίθενται υπό αμφισβήτηση, αισθανόμαστε σαν να κατεδαφίζονται όλα γύρω μας και είναι δύσκολο να ξεχάσεις μια δήλωση σαν αυτή »

7. «Σιχαίνομαι όταν το λες ή το κάνεις αυτό» (μπροστά σε φίλους και συγγενείς)

Το να προσβάλλετε τον/την σύντροφό σας μπροστά σε άλλους είναι ό,τι χειρότερο, δήλωσε ο Whetstone.

«Σε αυτό το παράδειγμα συγκεντρώνετε ανθρώπους ενάντια στο σύζυγό σας – και τι είναι χειρότερο από αυτό; Είναι δύσκολο να ανακάμψει κανείς μετά από κάτι τέτοιο. Προκαλεί αγανάκτηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης.»

8. «Δεν πρέπει να νιώθεις έτσι»
Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκαταβατικό από το να σας λέει κάποιος πως πρέπει ή δεν πρέπει να νιώθετε, λέει η Rodman.

«Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να αισθάνεται κανείς. Τα συναισθήματα είναι ό, τι είναι. Πρέπει να προσπαθούμε να κατανοήσουμε το σύντροφό μας και όχι να απορρίπτομε ό, τι δεν καταλαβαίνουμε. »

9. «Μη με περιμένεις»

Αυτή η φαινομενικά αθώα παρατήρηση δείχνει ότι δεν πρόκειται να πάτε για ύπνο την ίδια στιγμή, μια συνήθεια που μπορεί να είναι επιζήμια για τη σχέση σας, λέει η Wahlgast.

«Θα πρέπει να μοιράζεστε την ώρα του ύπνου, χρησιμοποιώντας την ως έναν τρόπο για να ενισχυθεί η οικειότητα μεταξύ σας. »

Πηγή: huffingtonpost.com

πηγή : Μετάφραση για το babyradio : Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή