Οι εργατικές κατοικίες Σωτήρας αποκτούν… ταυτότητα-Και το όνομα του οικισμού… Πολιτεία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ταυτότητα αποκτούν οι Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας. Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την παραλαβή των σπιτιών από τους οικιστές το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την ονοματοδοσία του οικισμού.Ο οικισμός απέκτησε κι επισήμως όνομα. Θα ονομάζεται «Πολιτεία». Ήταν ένα αίτημα των οικιστών από τον καιρό που ακόμη δεν είχαν παραλάβει τα σπίτια και τα διεκδικούσαν με αγώνες. «Για εμάς ήταν τότε το δικό μας χωριό, η δικής μας… Πολιτεία. Ήταν μία περίοδος που δεν ξέραμε αν θα πάρουμε τα σπίτια μας. Μία περίοδος εξαιρετικά φορτισμένη συναισθηματικά για εμάς» αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών ΕΡΚΑΣ.

Η αίτηση

Η αίτηση για την ονομασία του οικισμού στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό και συγκεκριμένα από την πρώτη στιγμή που παρέλαβαν τα σπίτια οι δικαιούχοι το καλοκαίρι του 2012. «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να αποκτήσει ο οικισμός μας ταυτότητα και φυσιογνωμία. Για αυτό το σκοπό προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις» τονίζουν. «Είμαστε άνθρωποι που προερχόμαστε από διαφορετικά σημεία του Νομού και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δεσμούς και τη συνείδηση του οικισμού» υπογραμμίζουν.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση 114/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την ονομασία του οικισμού, της πλατείας και των ανωνύμων οδών του νέου οικισμού Σωτήρας ως εξής:

Υποδομές

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να βελτιωθούν οι υποδομές του οικισμού. Ενός οικισμού που οι κάτοικοί του παρέλαβαν χωρίς διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους. Πριν από λίγους μήνες έγινε μία σημαντική παρέμβαση από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και διαμορφώθηκε η πλατεία με πράσινο. Ωστόσο, απομένουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Ένα εξ αυτών είναι η παιδική χαρά που αυτή τη στιγμή είναι υποτυπώδης. Να σημειώσουμε ότι τα παιδιά νηπιακής ηλικίας και μέχρι την ηλικία των 12 ετών ανέρχονται σε 100 περίπου, ενώ άλλα τόσα είναι και τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, στόχος είναι η διαμόρφωση των γηπέδων που προβλέπονταν στον ρυμοτομικό σχεδιασμό του οικισμό και ποτέ δεν κατασκευάστηκαν.