«Να μπει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό»

Την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στα πλαίσια της απεργίας της ΓΣΕΕ.

Στην χθεσινή απεργία ,πραγματοποιήθηκαν ομιλίες οι οποίες επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα ως συνέπεια των μέτρων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια .

«Εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν Κυβέρνηση και Τρόϊκα πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών», ανέφερε στη συγκέντρωση ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Μιχάλης Μαντέλας ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής. «Καλούμαστε, προσέθεσε, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές τους σε ένα δρόμο μακρύ και δύσκολο αλλά όχι αδιάβατο!. Αργά και σταθερά Κυβέρνηση και Τρόικα μετατρέπουν τη χώρα σε έρημο φτώχειας, ανέχειας και εξευτελισμού ενώ αυτοί διατηρούν και διευρύνουν για την αφεντιά τους τα προνόμια των θέσεων που κατέχουν».

Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ασκώντας κριτική στην σημερινή πολιτική, υπογράμμισε:

“Aφού επί μία πενταετία:

-μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις μας σε επίπεδα πείνας

-κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις

-μετέτρεψαν το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό δίκαιο

-διέλυσαν την αγορά εργασίας με τις απολύσεις, τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης δουλειάς

-κατάργησαν την Κυριακή –αργία

-διέλυσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, έρχονται σε λίγες ημέρες να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο! Βάζουν στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης των εργαζομένων.Παραδίδουν έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, λιμάνια, υγεία, παιδεία, δίκτυα Μεταφορών και υποδομές».

Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις, είπε κατά την ομιλία του ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Μιχάλης Μαντέλας ο οποίος τόνισε πως «Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε και να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό».

Χαιρετισμούς στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων απηύθυναν και εκπρόσωποι αρκετών σωματείων και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Καπέλλας, πρόεδρος των τεχνιτών της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Γούλας, ο Πρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Σπήλιος Τσιγάρας, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ «Αρωγή» κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος ο κ. Πέττας από το ΑΚΕΠ.

Μετά τις ομιλίες διαβάστηκε το ψήφισμα από τον κ. Βασίλη Κρανιά και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία  ακολούθησε τη διαδρομή Τσιτσάνη –κεντρική γέφυρα –Ασκληπιού- Γαριβάλδη –Μιαούλη – Τσιτσάνη.