Νίκος Μητσιάδης: Η Λέσχη 4×4 ιδρύθηκε με στόχο την προώθηση και καλλιέργεια της ιδέας της οδήγησης τετρακίνητων οχημάτων

Αναφέρει ο Γραμματέας του Σωματείου που ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2007

Σε μία πανθεσσαλική εκδήλωση γεμάτη θέαμα έκοψαν  την πίτα τους οι Λέσχες 4×4 την Κυριακή 6 Μαρτίου με διοργανωτή φέτος τη Λέσχη 4×4 Τρικάλων. Μία εκδήλωση που συγκέντρωσε τους λάτρεις του είδους από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε το Σάββατο το απόγευμα όπου εκπρόσωποι της Λέσχης 4χ4 Τρικάλων στον πεζόδρομο της Ασκληπιού με αυτοκίνητα 4×4παρείχαν ενημέρωση  και πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.

Συνέντευξη στη Βιβή ΜαργαρίτηΟι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την κοπή της πίτας (με αρκετά δώρα για τους τυχερούς που βρήκαν τα φλουριά) κι επίδειξη ικανοτήτων στο Ρίζωμα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο θέαμα. Λάσπη, μαρσαρίσματα και εντυπωσιακές δεξιότητες από τους οδηγούς των 4×4.  Η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι ο καλός καιρός ευνόησε τη διοργάνωση.

Για τη Λέσχη 4×4 Τρικάλων μας μιλά ο Γραμματέας της Νίκος Μητσιάδης σε συνέντευξη που μας παραχώρησε.

-κ. Μητσιάδη, πότε ιδρύθηκε η Λέσχη 4x4  στα Τρίκαλα;

– Το σωματείο ιδρύθηκε το 2007 , έχει έδρα τα Τρίκαλα δίπλα από το Στάδιο Τρικάλων στο παλιό στρατόπεδο «Παπαστάθη».

-Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό σωματείο;

– Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία ‘’ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’ ή τον διακριτικό  τίτλο ‘’ ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’.

-Που μπορεί να σας βρει κάποιος;

-Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά κάθε Πέμπτη μετά τις 20.00 η ώρα και συγκεντρώνονται τα μέλη και όχι μόνο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προγραμματισμό εκδρομών και συμμετοχή ή διοργάνωση εκδηλώσεων.


-Ποιοι είναι οι σκοποί της Λέσχης;

– Σκοποί μας είναι οι ακόλουθοι:

Α) Είναι η διάδοση, η προώθηση και η καλλιέργεια της ιδέας της οδήγησης τετρακίνητων οχημάτων, των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με αυτά και της τετρακίνησης εν γένει σε όλες της τις μορφές : συγκοινωνιακή , περιηγητική , αθλητική, ψυχαγωγική, συνδικαλιστική , πολιτιστική και κοινωνική.

Β)Η συνεισφορά και η συνδρομή στο κοινωνικό σύνολο , όπου και όταν απαιτηθεί , κατόπιν πάντα συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές , στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών και φαινομένων ή καταστροφών όπως για παράδειγμα πυρκαγιάς , πλημμύρων , χιονοπτώσεων , αποκλεισμός περιοχών κτλ.

Γ) Η εκπαίδευση και η ενημέρωση κατόχων ή υποψηφίων κατόχων τετρακίνητων οχημάτων για σωστή και ασφαλή οδήγηση των τετρακίνητων οχημάτων σε διάφορες συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου ( λάσπη, βροχή , χιόνι κτλ) , για τεχνική κατάρτιση και για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και προβλημάτων , που μπορεί να ανακύψουν κατά την οδήγηση εκτός δρόμου.

Δ) Η συνεργασία με άλλα σωματεία και δημόσιες υπηρεσίες , προς επίτευξη κοινού στόχου . Η δημιουργία επαφών με κοινά πρόσωπα, κατόχους τετρακίνητων ανά την Ελλάδα , τα οποία δύναται να αιτούνται την προσκόλλησή τους σε δραστηριότητες του Συλλόγου(ΝΟΜΑΔΕΣ)

Ε) Η σωστή ενημέρωση των κατόχων ή τον υποψηφίων κατόχων τετρακίνητων οχημάτων ή αποδεκτών διαφημίσεων ή προτάσεων , ως καταναλωτών , σχετικά με τα τετρακίνητα οχήματα , τα ανταλλακτικά αυτών και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτά.

-Πόσα αυτοκίνητα συμμετείχαν στην εκδήλωση το σαββατοκύριακο;

-Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Έλαβαν μέρος πάνω 80 αυτοκίνητα.

-Οι συμμετοχές ήταν μόνο από τη Θεσσαλία ή κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας;

-Ήταν πανθεσσαλικά αλλά μας επισκέφθηκαν Λέσχες κι από άλλες περιοχές.  Ειδικότερα συμμετείχαν οι Λέσχες Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Σμοκόβου, η Λέσχη 4×4 Λίμνης Πλαστήρα, Χρυσομηλιάς κ.α.

-Είσαστε ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή;

-Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

-Είναι μία διοργάνωση θεσμός πλέον σε επίπεδο Θεσσαλίας;

-Κάθε χρόνο οι 4 Λέσχες της Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις κοπής της πίτας κι έχουμε και την πανθεσσαλική συγκέντρωση που γίνεται το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο την αναλαμβάνει άλλη πόλη. Μία τα Τρίκαλα, μία η Λάρισα, μία η Καρδίτσα και μία ο Βόλος.

-Ποια πόλη θα διοργανώσει την επόμενη συγκέντρωση;

-Την επόμενη συγκέντρωση θα διοργανώσει η Λέσχη 4×4 Καρδίτσας.

-Πόσα μέλη έχει η Λέσχη;

-Αυτή τη στιγμή ο αριθμός λόγω της κρίσης έχει μειωθεί σημαντικά. Τα μέλη της Λέσχης 4×4 Τρικάλων ανέρχονται σε 20 τον αριθμό. Παλιότερα ήμασταν πολύ περισσότεροι.

[quote_box_center]

Το Δ.Σ. της Λέσχης 4x4 Τρικάλων

Πρόεδρος: Αποστόλης Νιαβής

Αντιπρόεδρος: Μπάμπης Μουτσιάκας

Ταμίας: Ντότας Μιχάλης

Γραμματέας: Νίκος Μητσιάδης

Δημοσίων Σχέσεων: Θανάσης Πουμάνας

[/quote_box_center]

 

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ