Μύδια με ντοματίνια και λιγκουίνι

Υλικά :

1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό μύδια
1 ποτήρι κρασιί λάδι
σκόρδο
1 ποτήρι το κρασιού λευκό κρασί
ντοματίνια
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα βράζω (στο μισό χρόνο από ότι συνήθως) τα ζυμαρικά, σουρώνω και τα βγάζω.  Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και σοτάρω το σκόρδο.  Προσθέτω το κρασί και τα ντοματίνια (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση τα μεγαλύτερα).  Αφού αρχίσουν να μελώνουν προσθέτω τα μύδια (τα οποία έχω καθαρίσει από έξω και έχω αφαιρέσει τα μουστάκια τους)και το αλάτι.  Σε πολύ λίγο ανοίγουν και σοτάροντε οπότε προσθέτω και τα ζυμαρικά μου ανακατεύοντας καλά για λίγα λεπτά.  Απορροφούν τα υγρά και γίνοντε μυρωδάτα.  Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Πελέκη.