Μπουρδέτο με Σκορπίνες

Ένα κλασσικό Κερκυραϊκό πιάτο με σκορπίνα κοκκινιστή και μια ιδέα από αστεροειδή γλυκάνισο . Ένα πιάτο να γλύφεις τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέστε τις σκορπίνες , τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι , τα φύλα δάφνης και τον μαϊντανό.

3. Σοτάρετε τα όλα μαζί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 3΄-4΄ ώστε να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.

4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν ρίξτε τον ντοματοπολτό και τον ζωμό ψαριού.

5. Προσθέστε την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας. Κατεβάστε την θερμοκρασία και αφήστε να βράσουν για 15΄.

6. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα κεφάλια με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια πιατέλα.

7. Πολτοποιήστε τον ζωμό που έμεινε στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός.

8. Περάστε την από ένα σουρωτήρι και βάλτε την σε μια άλλη κατσαρόλα.

9. Φιλετάρετε την σάρκα των ψαριών με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος και ρίξτε τα φιλέτα μέσα στην κατσαρόλα με την περασμένη σάλτσα.

10. Αλατοπιπερώστε και σιγομαγειρέψτε με κλειστό το καπάκι για 10΄.

11. Σερβίρετε το φαγητό καυτό σε βαθύ πιάτο μαζί με την σάλτσα.

Σημ.:Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα ψάρια, όπως κοκκινόψαρο και φαγκρί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/