Μουστοκούλουρα

Υλικά :
1 ποτήρι του νερού μούστο ή πετιμέζι
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι του νερού αλισίβα (για την αλισίβα βάζουμε σ’ένα μπρίκι τη ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε με 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού στάχτη και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και χωρίς να το κουνάμε το αφήνουμε να χλιαρίνει και να κάτσει η στάχτη. Τέλος την σουρώνουμε και είναι έτοιμη για χρήση)
1/2 φακελάκι αμμωνία
1/2 κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού κανέλα και
1 γαρίφαλο λίγο κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Εκτέλεση :
Πρώτα πρώτα ετοιμάζουμε την αλυσίβα γιατί χρειάζεται χρόνο να χλιαρίνει.Στην συνέχεια ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το μούστο,το λάδι.τη ζάχαρη ,την αλυσίβα και τα κανελογαρίφαλα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.Διαλύουμε την αμμωνία στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την σόδα. Τελευταίο βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε εως η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας ην έστειλε η φίλη μας Έλενα Γεωργοπούλου.