Μουσείο Τσιτσάνη με τη συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Ο λέκτορας στο Τμήμα Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου Σταύρος Βλίζος ανέλαβε δωρεάν την εκπόνηση της μελέτης για τη μουσειολογική ανάδειξη του Μουσείου ΤσιτσάνηΜία προσφορά που η δημοτική αρχή θεωρεί ότι διασφαλίζει την άρτια επιστημονική κατοχύρωση για το Μουσείο, το οποίο φιλοδοξεί να είναι ταυτοχρόνως, ένα πρότυπο κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ο κ. Βλίζος, κατόπιν μεσολάβησης τρικαλινής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο, της κ. Ε. Παπαϊωάννου, δέχτηκε την εκπόνηση της μελέτης, θεωρώντας ότι αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο, να υπάρχει η συνεισφορά του πανεπιστημίου σε ένα τόσο μεγάλο, από καλλιτεχνικής άποψης, έργο.
Την ίδια άποψη είχε και ο τέως, πλέον, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο εμβληματικός κ. Αγγελος Δεληβοριάς, με τον οποίο επί χρόνια συνεργαζόταν ο κ. Βλίζος στο συγκεκριμένο μουσείο. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου, κ. Στέλιο Καραγιώργο, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του έργου. Ιδιαιτέρως, δε, οκ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην αξία και τον καλλιτεχνικό πλούτο του έργου του Τσιτσάνη, καθώς και στην οργανωμένη προσπάθεια προβολής του έργου αυτού, με αφορμή και αφετηρία το Έτος Τσιτσάνη.