Μοσχαράκι με κριθαράκι της Έφης-Beef and orzo pasta

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες :


500 γρ. μοσχαράκι σε κομμάτια
1 μεγάλη κούπα κριθαράκι
2 συσκευασίες χυμό ντομάτας
μισή κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
3 φύλλα δάφνης
2 κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
ελαιόλαδο
τυρί της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε βράζοντας το μοσχαράκι. Αφαιρούμε τον αφρό και συνεχίζουμε το βράσιμο. Στη συνέχεια πετάμε το νερό και ξεπλένουμε την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στην εστία και σιγοβράζουμε. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά,προσθέτουμε τη δάφνη και το γαρύφαλλο. Μεταφέρουμε το κρέας με το ζουμί του σε γάστρα και προσθέτουμε το κριθαράκι(η αναλογία κριθαράκι-σάλτσα πρέπει να ειναι 1 προς 3). Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει. Λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο ,ανοίγουμε το καπάκι,ρίχνουμε το τυρί και ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.