Μοσχάρι με πικάντικο λάχανο και πιπεριά της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

600 γρ. μοσχάρι
3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι
ζωμό βοδινού
σέλινο
αλάτι
μαύρο και κόκκινο πιπέρι
1 μικρή καυτερή πιπεριά
3 κ.σ. ξύδι
ελαιόλαδο
το χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε βράζοντας τις πιπεριές Φλωρίνης μέσα σε νερό με το ξύδι. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς.  Σε μια κατσαρόλα βράζουμε και ξαφρίζουμε το κρέας.  Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε νερό, συνεχίζοντας το βράσιμο.  Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες ή κομμάτια, τυχαία και σε μεσαίο μέγεθος ώστε να μη λιώσει κατά το βράσιμο.  Σε μια δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει, ώστε να μαλακώσει, χωρίς όμως να χάσει την τραγανή υφή του.  Προσθέτουμε τα πιπέρια μας, αλάτι και ελαιόλαδο. Όταν πλέον το κρέας είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες, το ζωμό βοδινού, το σέλινο, το χυμό λεμόνι και την καυτερή πιπεριά.  Ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.