Μοσχάρι γιουβέτσι

Υλικά για τέσσερα άτομα:

1 κιλό μοσχάρι

1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κουτάλι της σούπας πελτε τομάτας
αλάτι
πιπέρι
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
ελαιόλαδο
1/2 κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε το κρέας και το γυρνάμε για να θωρακίσει απο όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα μπαχαρικά προσθέτουμε τον πελτε με λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 μιση ωρα περίπου.  Όταν βράσει ρίχνουμε τον ζωμό σε ενα ταψί, προσθέτουμε το κριθαράκι και το μοσχάρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20′-25′.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Λαμπρίνα Μαλλάτου.