Μια βραδιά εκλογών διαφορετική από τις άλλες αναμετρήσεις

Η αποψινή βραδιά των εκλογών, είναι μία ξεχωριστή βραδιά για τα επιτελεία των κομμάτων, τους υποψήφιους βουλευτές και των επιτελείων τους, αλλά και για τους απλούς ψηφοφόρους. Μία βραδιά που έχει την αγωνία της σχετικά με την εξέλιξη των εκλογικών αποτελεσμάτων, τα κόμματα που μπαίνουν ή μένουν εκτός βουλής, τον αριθμό των ψήφων κάθε υποψηφίου κλπ. Ωστόσο, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, συμβαίνει κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Χωρίς την κινητικότητα που υπήρχε άλλες τέτοιες μέρες στην πόλη των Τρικάλων λόγω εκλογών, η βραδιά κυλά πολύ ήρεμα, κάτι στο οποίο ίσως έχουν συμβάλει διάφοροι παράγοντες. Ο ένας είναι το γεγονός πως οι εκλογές αυτές έγιναν χειμώνα, κάτι που είχε να συμβεί πάρα πολλές δεκαετίες και ο δεύτερος, ότι οι πολίτες πλέον, προτιμούν από το σπίτι τους, από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή τους, να παρακολουθούν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί οπαδοί και μέλη του Κόμματος,  Ωστόσο, αν και η χαρά ήταν έκδηλη και η ικανοποίηση, η αυτοσυγκράτηση ήταν εμφανής και το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στα ποσοστά του κόμματος στο νομό και στον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται.

Σ’ ότι αφορά στη Ν.Δ. κόσμος υπήρχε στα γραφεία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Ικανοποίηση υπήρχε απόψε και στα μέλη και στους φίλους του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο επί της οδού Μιαούλη, παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα από την τηλεόραση και ένιωθαν ικανοποιημένοι από τα ποσοστά του κόμματος και ταυτόχρονα από το χαμηλό ποσοστό του κόμματος του ΓΑΠ.

Αρκετά μέλη του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου υπήρχαν στο εκλογικό κέντρο του ΚΙΔΗΣΟ στα Τρίκαλα επί της οδού Απόλλωνος, όπου και εκεί τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην τηλεόραση για την παρακολούθηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Μεγάλη προσέλευση μελών υπήρχε στα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα όπου λειτούργησε και το εκλογικό κέντρο του κόμματος. Χαλαρά και με πολύ καλή διάθεση υποψήφιοι βουλευτές, μέλη  του Κόμματος παρακολουθούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα από την τηλεόραση.

Ηρεμία και προπαντός, καλή διάθεση, ήταν τα στοιχεία του κλίματος που επικρατούσε στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.