Μετά το «Φρούριο», έξωση και στο κατάστημα της πλατείας Εθν. Αντίστασης

Στην οριστική αποβολή των ιδιοκτητών του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, προσανατολίζεται ο δήμος Τρικκαίων, μετά το εξώδικο που εστάλη στους ιδιοκτήτες πριν από ένα περίπου μήνα. Το θέμα, θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί απόφαση υπέρ ή κατά της έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, λόγω αυθαίρετης κατάληψης κτιρίου.

 

Το δημοτικό κατάστημα, εμβαδού 102 τετραγωνικών μέτρων, είχε εκμισθωθεί επί δημαρχιακής θητείας Γιώργου Σπαθή, ενώ στη συνέχεια, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η παράταση της μίσθωσης με την επισήμανση μάλιστα ότι θα δοθεί στο μισθωτή, περίοδος χάριτος για τα πρώτα τέσσερα 4 έτη της συμφωνούμενης παράτασης της μίσθωσης, κατά τα οποία δεν καταβλήθηκε μίσθωμα στον Δήμο ως αντιστάθμισμα.

Η συμφωνία ωστόσο δεν τηρήθηκε ποτέ, το οφειλόμενο ποσό δεν καταβλήθηκε στο δήμο και ακολούθησαν επανειλημμένες οχλήσεις προκειμένου να αποδοθεί το δημοτικό κατάστημα στον Δήμο, ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μάλιστα, προκύπτει ότι οι εκμισθωτές, δεν έχουν πληρώσει ενοίκιο από τον Ιούνιο του 2013, ενώ εκκρεμούν πρόστιμα από το 2008, καθώς επίσης και τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία ζήτησε τη συμμόρφωση των εκμισθωτών και την αποχώρηση από το δημοτικό κατάστημα, αλλά και την καταβολή των οφειλών που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτων, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, να προβεί σε απόφαση για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής των εκμισθωτών από το κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι μετά τον εκμισθωτή στο δημοτικό κατάστημα του Φρουρίου, ακολουθεί η οριστική έξωση στον εκμισθωτή του καταστήματος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και ως εξ τούτου έχουν αρχίσει να ανησυχούν έντονα όλοι όσοι έχουν νοικιάσει δημοτικά καταστήματα, αλλά κατά συρροή αρνούνται να πληρώσουν τα μίσθια.