450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3&1/2 φλυτζάνια) 180 ml γάλα (3/4 φλυτζανιού) 2 αβγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους 8 γρ. ξηρή μαγιά (1&1/2 κ.γ.) 60 γρ. βούτυρο (3 μεγάλες κουταλιές) 90 γρ. ζάχαρη (1/2 φλυτζανιού) 1 πρέζα αλάτι 8 γρ. baking powder (1&1/2 κ.γ.) 1 κάψουλα βανίλια 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση (ανάλατους)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4.Απλώνουμε στο αντικολλητικο χαρτί το 1ο φύλλο, στρώνουμε το 1/3 της πραλίνας, τοποθετούμε από πάνω το 2ο φύλλο, αλείφουμε άλλο 1/3 της πραλίνας, κοκ. Στο τέλος θα έχουμε 4 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα την πραλίνα απλωμένη σε ένα λεπτό στρώμα.
5.Τοποθετούμε στο κέντρο των κύκλων της ζύμης ένα ποτήρι, και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι 16 ακτίνες σε ίσες αποστάσεις, ώστε να χωρίσουμε τον κύκλο σε 16 ίσα κομμάτια.
6.Πιάνουμε ανά δύο κομμάτια ζύμης, και τα στρίβουμε μια φορά προς αντίθετη κατεύθυνση. Επαναλαμβάνουμε και με τις 8 δυάδες κομματιών ζύμης, ώστε να σχηματιστεί ένα όμορφο αστέρι όπως αυτό της φωτογραφίας.
7.Γυρνάμε τις εξωτερικές άκρες των “φύλλων” του αστεριού και τα ενώνουμε στο κέντρο, και στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια του αβγού με ελάχιστο νερό και αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του αστεριού.
8.Διακοσμούμε τα “φύλλα” με φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στην αρχή μόνο στην κάτω αντίσταση (για 10 λεπτά) και στη συνέχεια και με τις 2 αντιστάσεις (πάνω-κάτω).