Μελιτζάνες με λουκάνικο της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 4-5 άτομα :500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

4 μεγάλες μελιτζάνες(φλάσκες)

χυμό ντομάτας

ένα μεγάλο κρεμμύδι

1 πράσινη γλυκιά πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

1 μεγάλο καρότο

2 μέτρια κρεμμύδια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

σκόρδο σε σκόνη

ελαιόλαδο

μαϊντανό

φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ-λουκάνικο :

Κόβουμε το λουκάνικο σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Το σοτάρουμε μαζί με το ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι και το μισό καρότο και τις πιπεριές σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό ντομάτας(φρέσκια ή του εμπορίου)μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και αφήνουμε να βράσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ-μελιτζάνες :

Κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε λιγάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Τις βάζουμε σε στραγγιστήρι και τις αφήνουμε εκεί ώστε να φύγει το λάδι. Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το δεύτερο κρεμμύδι μας και το άλλο μισό καρότο, λίγο μαϊντανό και στη συνέχεια ρίχνουμε ντοματοχυμό, σε ποσότητα που αρκεί για να γίνει η σάλτσα για τις μελιτζάνες μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη, λίγη φέτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο τελικό στάδιο, σε πυρέξ τοποθετούμε τις μελιτζάνες και το λουκάνικο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και μεγάλα κομμάτια φέτας και ψήνουμε για λίγο στο φούρνο, όσο χρειάζεται για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να λιώσει το τυρί μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.