Μαφινς

Υλικά:

1-3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας κακάο

1 αυγό

3/4 φλιτζανιού chocolate chips (συν λίγα ακόμα για πασπάλισμα)

1 φλιτζάνι γάλα

1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη

Εκτέλεση :

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 200°C. Για το ψήσιμο θα χρειαστείτε την ειδική φόρμα για μάφινς. Γεμίστε την με χαρτάκια ειδικά για μάφινς. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε το αυγό, το γάλα, φυτικό λάδι και τη βανίλια σε ένα άλλο μπολ και χτυπήστε ελαφρά για να ενωθούν. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το μείγμα από αλεύρι. Ανακατέψτε τα δύο μαζί, απλά για να ενωθούν. Δεν χρειάζεται να τα χτυπήσετε πάρα πολύ για να γίνει εντελώς λεία η ζύμη. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις για να απλώσουν σε όλη την ζύμη. Με ένα κουτάλι γεμίστε τα χαρτάκια (λίγο κάτω από το χείλος) στη φόρμα που ετοιμάσατε. Πασπαλίστε το πάνω μέρος τους με λίγα ακόμα κομματάκια σοκολάτας. Ψήστε τα μάφινς σας για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην κορυφή και να φουσκώσουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαριάννα Παππά.