Υλικά :
600 γρ. μπανάνες
400 γρ. ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και την κανέλα να πάρει μία βράση, για να λιώσει η ζάχαρη. Σβήνουμε την φωτιά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι κατευθείαν όπως είναι ζεστό , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, μετά ανάβουμε πάλι το μάτι και βράζουμε την μαρμελάδα για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η μπανάνα και να πήξει (προσοχή: να ανακατεύεται συνέχεια γιατί κολλάει και να μην καείται γιατί πετάει).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή η μαρμελάδα αυτή είναι γλυκόξινη μπορούμε να βάλουμε λιγότερο λεμόνι.
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη σε φωτογραφίες και εκτέλεσης της φίλης μας Νικολίτσας Παπακανέλλου, η οποία μας την έστειλε και την ευχαριστούμε.