Μαρμελάδα Μούσμουλο

Υλικά :

2 κιλά μούσμουλα

600γρ.ζάχαρη

2 ποτήρια μεγάλα νερό

Φλούδα λεμονιού

Κανέλα σκόνη

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μούσμουλα.  Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε κυβάκια.  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μούσμουλα, το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν μαλλακώσουν τα βάζουμε στo multi και τα πολτοποιούμε.  Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με την κανέλλα και την βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ανακατεύοντας τακτικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να χρειαστεί λιγο νερό ακόμη ανάλογα με την ωριμότητα του φρούτου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Νικολίτσα Παπακανέλλου.