Μαρμελάδα μήλου

Υλικά:

1 1/2 κιλο μήλα
1 κιλό ζάχαρη ή και λιγότερο αν δεν την θέλουμε πολύ γλυκιά
2 φλ. του τσαγιού νερό
φλούδα απο ενα λεμόνι
χυμό από μίσο λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μηλα σε μικρά κομμάτια, τα οποία που και που ψεκάζουμε με το  χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Μετα από ένα περίπου τέταρτο τα μήλα θα έχουν μαλακώσει. Τα λιώνουμε με μίξερ χειρός ή στο μούλτι. Όχι όλα αλλά μια μεγάλη ποσότητα, τα περισσότερα. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα και λίγο χυμό λεμονιού. Σε μισή ωρα με συχνό ανακάτεμα θα δέσει όμορφα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Λίτσα Βασίλαρου.