Μαρμελάδα κυδώνι

Υλικά :

  • 600 γρ. κυδώνια καθαρισμένα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση :

  1. Αποστειρώνουμε τα βαζάκια.
  2. Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κυδώνια σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες.
  3. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (χωρίς το καπάκι), ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα ρίχνουμε στο multi και τα αλέθουμε όσο θέλουμε (εγώ άφησα να υπάρχουν μικρά κομματάκια μέσα). Ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κοχλάσουν για περίπου 15 λεπτά (χωρίς να ανακατεύουμε). Βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα παγωμένο πιατάκι ώστε να δούμε αν έδεσε. Αν χρειάζεται, την βάζουμε πίσω στη φωτιά για ακόμα 5 λεπτά και ελέγχουμε ξανά .
  4. Μόλις δέσει, ρίχνουμε μέσα την κανέλα .
  5. Βάζουμε στα αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάμε ανάποδα. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, βάζουμε τα βαζάκια στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.