Μαντί (Μικρασιάτικη συνταγή)

Υλικά :

Έτοιμο φύλλο κουρού (κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες)

Υλικά για την γέμιση:

250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

250 γρ. χοιρινός κιμάς

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

δυόσμο

Εκτέλεση:

Κόβουμε στενομακρες λωριδες το φύλλο και μετα την καθε μια λωριδα σε τετραγωνακια ετσι ωστε οταν βαλουμε την γεμιση να σχηματιστει ενα μικρο τριγωνακι σαν ραβιολι μικρο. Περνουμε με το χερι μας μια μικρη ποσοτητα από την γέμιση, τη βαζουμε στο κεντρο απο το μικρο τετραγωνο και κλείνουμε καλά γύρω γύρω για να μην φύγει η γέμιση στο βρασμό.  Υπάρχουν δύο τρόποι σερβιρίσματος οι οποίοι είναι οι εξής : σε βραστό νερό βάζουμε όση ποσότητα θέλουμε από μικρά μαντί και όταν βράσουν τα σερβίρουμε με τον χυλό που θα έχει σχηματιστεί σαν σούπα και τα γαρνίρουμε με αραιωμένο γιαουρτάκι σουμάκ,  ή τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο, επίσης αντί για μικρά μαντί μπορούμε να φτιάξουμε πουγκιά αλλά αυτό απαιτεί ατμομάγειρα και όχι βρασμό στην κατσαρόλα (αυτά στη φωτογραφία είναι πουγκιά σε ατμομάγειρα). Επίσης ότι φύλλο μας μείνει το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και τα περνάμε στο τηγάνι με βούτυρο φρέσκο ώστε να ξεροψηθούν και μετά τα βάζουμε πάνω από το γιαούρτι για έξτρα νοστημιά, σαν μικρά κρουτόν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Πελέκη.