Μανιτάρια πλευρώτους στο γκριλ

Φανταστικό πιάτο για τους χορτοφάγους αλλά και οι κρεατοφάγοι θα το λατρέψουν αφού θα αισθανθούν ότι απολαμβάνουν ένα φινετσάτο φιλέτο με ιδιαίτερη γεύση. Οι μανιταρόφιλοι θα το ζήσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν να ζουν και να απολαμβάνουν τη γεύση των μανιταριών Τα πλευρώτους είναι τα μανιτάρια που μπορούμε να έχουμε κάθε στιγμή στο πιάτο μας αφού μπορούμε να τα φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας έστω και αν δεν έχουμε κήπο.. Αρκεί μια γωνιά στο μπαλκονάκι μας να φιλοξενήσει το ειδικό υπόστρωμα με άχυρο (που δεν λερώνει γιατί είναι κλειστό) και θα έχουμε τα δικά μας πλευρώτους κάθε στιγμή στο πιάτο μας. Σήμερα θα τα ψήσουμε στα κάρβουνα, αφού τα πλευρώτους που αγόρασα από παραγωγό είναι μεγάλα και αρκετά σαρκώδη .

ΥΛΙΚΑ:
Πλευρώτους μανιτάρια 1 κιλό περίπου,
ελαιόλαδο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
μαϊντανό, αν σας αρέσει μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μαϊντανό με δεντρολίβανο,
κρέμα μπαλσάμικου λευκή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι. Δεν τα πλένουμε… Εαν τα αγοράσουμε από παραγωγό μανιταριών τα αφήνουμε να στραγγίσουν γιατί έχουν αρκετό νεράκι. Τα απλώνουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε ή στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της κουζίνας μας, αφού κόψουμε τα χοντρά μέρη (το κοτσάνι τους). Καλό είναι εάν τα ψήσουμε στην κουζίνα μας κάτω απότη σχάρα να έχουμε ένα ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου να στραγγίσουν τα υγρά κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Τα ψήνουμε 20 λεπτά περίπου. στο γκρίλ στους 220 βαθμούς. Τα γυρίζουμε να ψηθούν και από τις δυο πλευρές. Μόλις ψηθούν τα κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή πιάτο . Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, και τον μαϊντανό. Στο τέλος τα περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικου λευκή.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).