Μακαρονάδα με γιαούρτι και σπανάκι στο φούρνο της Έφης


ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο μακαρόνια
500 γρ σπανάκι καθαρισμένο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
2 κρεμμύδια
500 γρ. γιαούρτι
σκόρδο σε σκόνη
φέτα
γκούντα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια και στη συνέχεια τα περνάμε σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κόβουμε σε σχετικά χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε λιγάκι και αυτό.  Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και το αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μακαρόνια,το μισό γιαούρτι,φέτα και γκούντα.  Συνεχίζουμε με το σπανάκι και άλλη μια στρώση από γιαούρτι και τυρί.Το βάζουμε στο φούρνο,στον αέρα στους 180 C μέχρι να λιώσουν τα τυριά .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.