Μαθήματα στα αγόρια:Πώς να συμπεριφέρονται στα κορίτσια

Ο γιος μου είναι σε μια ηλικία όπου αρχίσει να ενδιαφέρεται για τα κορίτσια.

Είναι στην φάση που είναι τόσο χαριτωμένος όταν μιλάει για ένα κορίτσι και ταυτόχρονα κοκκινίζει και ντρέπεται!

Όλες οι κοπέλες και οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό και την ευγένεια ενός άντρα και για αυτό πρέπει από νωρίς να τους διδάξετε πως να συμπεριφέρονται σωστά.

Αρχικά τονίστε τους πως και οι γυναίκες είναι άνθρωποι.Πρέπει να καταλάβουν πως και τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν παρόμοια συναισθήματα:Ντρέπονται, φοβούνται και πληγώνονται.Πρέπει να βάζουν την θέση τους στην θέση των κοριτσιών και να σκέφτονται πως οι πράξεις τους θα τις επηρεάσουν.

Δείξτε τους πως πρέπει να είναι γνήσιοι gentlemen.Οι gentlemen στέκονται στο ύψος τους και είναι άντρες με καλούς τρόπους.Ακόμη και αν είναι με τους φίλους του δεν πρέπει να ξεχνάει να είναι κύριος και να φροντίζει και να νοιάζεται για τις ανάγκες της.

Να λέει όχι ευγενικά.Αν μια κοπέλα δεν του αρέσει, ας πει όχι ευγενικά χωρίς να πληγώσει τα συναισθήματά της και χωρίς να την γελοιοποιήσει μπροστά σε άλλους.

Να είναι προετοιμασμένος. Η απόρριψη δυστυχώς βρίσκεται στην ζωή μας.Αν τυχόν μια κοπέλα τον απορρίψει τότε πρέπει να δείξει θάρρος και να δεχτεί την αλήθεια. Ο φόβος της απόρριψης όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ρισκάρει και να προσπαθήσει να κερδίσει μια κοπέλα. Πολλές φορές η προσπάθεια μετράει περισσότερο από την ανταμοιβή.

Τέλος μην ξεχνάτε πως πρέπει να δείχνετε ενδιαφέρον για τις σχέσεις του παιδιού σας με το άλλο φύλο αλλά χωρίς να κοροϊδεύετε. Μην ρωτάτε ειρωνικά:»Πες μου, ποια είναι η κοπέλα; Την ξέρουμε;»Μην το πιέζετε αν δεν θέλει να σας πει και φροντίστε να του διδάξετε τα παραπάνω μαθήματα από νεαρή ηλικία.

πηγή : babyradio.gr- Άννα Κ.