Μία εξαιρετική βραδιά για τους λάτρεις της μπύρας διοργάνωσε η «Τρικάλων Ζύθος»

Μία μοναδική βραδιά γεμάτη γεύσεις κι αρώματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Τρικαλινοί λάτρεις της μπύρας την Παρασκευή το βράδυ. Η «Τρικάλων Ζύθος» οργάνωσε μία εξαιρετική βραδιά γνωριμίας των Τρικαλινών με ελληνικές μπύρες και δωρεάν barbeque, μία “BEER & BBQ night», στο χώρο της στην οδό Καρδίτσης 31 (απέναντι από το Super Market Βερόπουλος) .Φυσικά η ΛΗΘΕΝΙΑ, η πρώτη Τρικαλινή μπύρα, είχε την τιμητική της, ενώ πολλές άλλες ελληνικές μπύρες 23 -τον αριθμό παρακαλώ (!!!) – παρουσιάστηκαν στους δεκάδες παραβρισκόμενους. Μπύρες που δεν περιορίζονται μόνο στις ξανθιές lager, αλλά απλώνονται σε μια ευρεία  γκάμα: από πικρές pilsner, φρουτώδεις Weiss, αρωματικές pale ale, έντονες μαύρες stout, μέχρι και πληθωρικές india pale ale.  Πρόκειται για ιδιαίτερους τύπους μπύρας, που ξεφεύγουν κατά πολύ από τις κλασικές μαζικής παραγωγής και προσφέρουν μια πλούσια παλέτα αρωμάτων και γεύσεων, με πληθώρα διαφορετικών στυλ.

Ο Γιώργος Ζαρκάδας με τη σύζυγό του Ολυμπία Κωσταρέλλου

Ληθένια, ΖΕΟΣ,  Molotov, Kirki, Pikri, Αργώ, Πλάστιγγα, Corfu, Canal Dive, Σκνίπα… είναι μερικές μόνο από τις μπύρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας, που μας κάνουν περήφανους με την ποιοτική παραγωγή τους. Αυτές και πολλές άλλες, είχαμε τη δυνατότητα να τις γνωρίσουμε  in vivo και να τις δοκιμάσουμε στον καλαίσθητο χώρου της Τρικάλων Ζύθος. «Στόχος μας είναι η επαφή του Τρικαλινού κοινού με τις ελληνικές μπύρες. Η Τρικάλων Ζύθος ιδρύθηκε το 2016 στα Τρίκαλα και ξεκινάει την προσπάθειά της να προσφέρει στον τόπο της (και όχι μόνο) χειροποίητους ζύθους περιορισμένης ποσότητας αλλά υψηλής ποιότητας» μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Γιώργος Ζαρκάδας ο οποίος πρόσφερε απλόχερα στους εκλεκτούς καλεσμένους τη ζεστή φιλοξενία της Τρικάλων Ζύθος με τη σύζυγό του Ολυμπία Κωσταρέλλου.

Μία δοκιμή θα σας πείσει…

Εάν είσαστε από τους λάτρεις του είδους και νιώθετε τη λαχτάρα να δοκιμάσετε μια νέα μπύρα, μια επίσκεψη στο Tap Room της Τρικάλων Ζύθος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε την τοπική βιοτεχνική σκηνή της μικροζυθοποιΐας. Θα μάθετε σχετικά με τους τύπους μπύρας, τη διαδικασία παραγωγής της, τα μικροζυθοποιεία, για τις διαφορές στην ποιότητα και τη γεύση.

Στοιχεία επιχείρησης

Τρικάλων Ζύθος

Υπεύθυνος: Γιώργος Ζαρκάδας

Διεύθυνση: Καρδίτσης 31

Τηλ. επικοινωνίας: (+30) 24310 29288,  (+30) 6974 312600

Ώρες λειτουργίας

Το κατάστημα λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι κι από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ο Γιώργος Ζαρκάδας με τη σύζυγό του Ολυμπία Κωσταρέλλου