Μάθετε πώς να καθαρίσετε την κρεβατοκάμαρα μέσα σε μια ώρα

Υπάρχουν δύο δωμάτια του σπιτιού που καλό είναι να κρατάτε καθαρά και τακτοποιημένα (σχεδόν) κάθε μέρα: το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο.

Το μπάνιο επειδή αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής θα επιβαρυνθεί η υγεία σας και η κρεβατοκάμαρα επειδή είναι ο χώρος που κοιμάστε και κρατάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και ενδεχομένως να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου σας χρόνου εκεί. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το υπνοδωμάτιο και πώς να οργανώσετε τον χρόνο σας έτσι ώστε μέσα σε μια ώρα με γρήγορες και απλές κινήσεις να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ένα φιλόξενο «καταφύγιο».

Ρούχα

Κατ ‘αρχάς συγκεντρώστε όλα τα ρούχα που μπορεί να έχετε σκορπισμένα στο δωμάτιο. Ελέγξτε κάτω από το κρεβάτι, στο πάτωμα και στην ντουλάπα. Πετάξτε τα βρώμικα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα και διπλώστε τα καθαρά ρούχα της ντουλάπας.

Χρόνος που θα χρειαστείτε: 10 λεπτά.

Κομοδίνο

Οργανώστε και σκουπίστε το κομοδίνο σας. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κρατάτε εκεί όλα τα «βραδινά αντικείμενα» (περιοδικά, βιβλία, λοσιόν, μαντιλάκια ντεμακιγιάζ και ακουστικά μουσικής). Να είστε επιλεκτική για να αποφευχθεί το υπερβολικό συνονθύλευμα

Χρόνος που θα χρειαστείτε: 3 λεπτά.

Γραφείο

Τακτοποιήστε και καθαρίστε το γραφείο σας. Όσο λιγότερα χαρτιά και αντικείμενα έχετε εκεί, τόσο περισσότερο παραγωγικοί θα γίνετε.

Χρόνος που θα χρειαστείτε: 5 λεπτά.

Τουαλέτα

Οργανώστε τα συρτάρια της τουαλέτας στην κρεβατοκάμαρά σας. Τρίψτε την επιφάνεια από τυχόν σκόνη ή λεκέδες του μακιγιάζ.

Χρόνος που θα χρειαστείτε: 7 λεπτά.

Παράθυρα

Πλύνετε τα παράθυρα της κρεβατοκάμαράς σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε βρωμιά και δακτυλικά αποτυπώματα.

Χρόνος που θα χρειαστείτε: 8 λεπτά.

Καθρέπτες

Σκουπίστε τον καθρέπτη της κρεβατοκάμαράς σας ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη και οι λεκέδες.

Χρόνο που θα χρειαστείτε: 4 λεπτά

Πάτωμα 

Σκουπίστε το πάτωμα. Θα χρειαστείτε μια ηλεκτρική σκούπα για αρχή και στη συνέχεια έναν κουβά με νερό και σφουγγαρίστρα για το σφουγγάρισμά.

Χρόνο που θα χρειαστείτε: 15 λεπτά

Κρεβάτι

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, στρώστε το κρεβάτι σας. Ψεκάστε και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στο στρώμα για πιο ευχάριστη μυρωδιά.

Χρόνο που θα χρειαστείτε: 3 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 57 λεπτά.

Σκεφτείτε που να αφιερώσετε τα υπόλοιπα 3 λεπτά που σας περισσεύουν σε περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Όταν όλα γίνουν χαρίστε στον εαυτό μας μια χαλαρωτική δραστηριότητα στο υπνοδωμάτιο. Σας αξίζει!

Από την Αθανασιάδου Βιολέττα.
Πηγή: baby.gr