Λικέρ πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ :

10 πορτοκάλια
600 ml βότκα ή τσίπουρο ή κονιάκ
600γρ.ζάχαρη
600 γρ. νερό
2 ξυλάκια κανέλλας
1 φακ.κρόκο Κοζάνης των 0,25γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφαιρούμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τις βάζουμε μέσα σε μια γυάλα που κλείνει αεροστεγώς μαζί με την βότκα και την κανέλλα. Αφήνουμε για 10 ημέρες. Μετά κάνουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και μόλις κρυώσει το ρίχνουμε μέσα στην γυάλα μαζί με τον κροκο Κοζάνης ανακινώντας πολύ καλά.  Αφήνουμε για 7 ημέρες, ανοίγουμε και σουρώνουμε σε μπουκάλι. Η ποσότητα που γίνεται είναι 1 λίτρο λικέρ.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Καίτη Κοκ.