Λικέρ βύσσινο

Υλικά:

1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό κονιάκ
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 λεπτό ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Πλένω το βύσσινο και το βάζω σε μία γυάλα μαζί με την ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Το βάζω για 2 έως 4 μέρες στον ήλιο και θα το κουνάω λίγο κάθε μέρα. Μετά από 2-4 μέρες θα έχει βγάλει το ζουμί του, βάζω το κονιάκ και με μία ξύλινη κουτάλα το ανακατεύω και τ’ αφήνω για 2 μήνες στον ήλιο και θα το ανακατεύω που και που. Μόλις περάσουν οι 2 μήνες το σουρώνω και το βάζω στο μπουκάλι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Άντζελλα Βαλλιάνου.