Λαχανόρυζο με λουκάνικο χωριάτικο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) :

μισό μέτριο λάχανο

1 μεγάλο καρότο

1 λουκάνικο χωριάτικο με πράσο

1/2 φλ ρύζι καρολίνα

2-3 τουφίτσες άνηθο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 κουτάκι μικρό ντομάτα κον κασέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομάτια τα χωρίζουμε και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι , το καρότο και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρες φέτες ανακατεύοντας συνεχώς.  Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το λάχανο αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθεί και το λάχανο και να πιει τα πολλά νερά του.  Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τον πελτέ και την τομάτα και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το λάχανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει αρκετά. Τέλος πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό. Το αφήνουμε 20 λεπτα ακόμη να βράσει και το ρύζι αλλά να έχει υγρά το φαί (να είναι σαν ρυζότο).  Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για τελευταία φορα.  Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά και σερβίρουμε με λεμόνι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.