Λαχανοντολμάδες

Υλικά :

1 λάχανο

Εκτέλεση :

Παίρνουμε το λάχανο και το χαράζουμε στην βάση του. Το βάζουμε σε βραστό νερό έτσι ώστε να ξεκολλήσουν εύκολα τα φύλλα του ένα – ένα.

Υλικά για την γέμιση :

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο,

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

1 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα,

μαϊντανό,

αλάτι,

πιπέρι και

1 φλιτζανάκι λάδι.

Υλικά για το αυγολέμονο :

1 αυγό

1 λεμόνι

Εκτέλεση :

Γεμίζουμε τα λαχανόφυλλα και τα τυλίγουμε με προσοχή έτσι ώστε να κρατηθεί η γέμιση μέσα. Στην κατσαρόλα τοποθετούμε μια στρώση από λαχανόφυλλα και πάνω από αυτά τους λαχανοντολμάδες. Τους σκεπάζουμε με νερό, τους βράζουμε αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάλουν αρχικά. Μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Όταν γίνουν τους κάνουμε το αυγολέμονο και τα αυγοκόβουμε όπως και τις σούπες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Βενετία Δωδοπούλου.